20 Kasım 2014 Perşembe

Sorular Sorular Sorular...


Kafamdaki deli sorular...
1- 15 yıl kıdemi olduğu için bağımsız denetçi belgesini alan bir meslektaş, mali müşavir ünvanının yanında bağımsız denetçi ünvanını da kullanabilir mi? Kartında, yazışmalarında ve tabelasında bu ünvanların birlikte yazılması; meslek yasamıza göre suç mudur?
2- 15 yıl kıdemi olmadığı için denetçi belgesini alamamış ama 3568 sayılı yasanın 2/A maddesinin c bendine göre denetim yetkisi bulunan bir meslektaş, mali müşavir ünvanının yanında bağımsız denetçi ünvanını da kullanabilir mi? Kartında, yazışmalarında ve tabelasında bu ünvanların birlikte yazılması; meslek yasamıza göre suç mudur?
3- Ben bağımsız denetçi olmamama rağmen HVÇ Denetim ve SMMM Ltd.Şti. isimli bir şirket kurabilir miyim? Kurabilirsem bu şirkette mali müşavirlik hizmetinin yanında yapacağım denetimlerin kapsamı neler olur?
4- 15 yıl kıdemi olduğu için bağımsız denetçi olan meslektaşların tıpkı YMM'lerde olduğu gibi defter tutma hizmeti vermesinin engellenmesi gerekmez mi? Bu meslektaşlar hem denetim yapar hem defter tutarlarsa; 15 yıl kıdemi olmadığı için bağımsız denetçi olamamış olan genç meslektaşlarımız hangi pastadan faydalanacaklar. Yoksa gençlere kırıntılar yeter mi?

Hasan Volkan ÇEVİK
Mali Müşavir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...