21 Mayıs 2015 Perşembe

TÜİK Angaryasını Kim Getirdi? (İçimizdeki İrlandalılar...)



Sevgili meslektaşlarım bizi angaryalarla uğraştıranları uzakta aramayın, bizi angaryalarla yaşamaya mecbur bırakanlar maalesef içimizde.

TÜİK formlarındaki bilgilerin diğer kamu kurumlarından alınması yönünde direnç göstermek yerine Hem Türmob hem de içinde Ankara SMMM Odası'nın da bulunduğu TÜM odalar arayüz programına destek vermiş. Alın size TÜİK'in konu hakkındaki kamuoyu duyurusu. (Üstelik bu yeni bir şey de değil)

Ankara Odamızın değerli başkanı Mehmet OKKALI bu duyurudan çok önce TUİK yetkilileri ile yaptığı görüşmede arayüz programına destek verdiğini kendi hesabından paylaşmıştı. Yalnız bunun için ücret istemeyi de unutmamıştı. 

Sayın başkan biz birilerinin anketörlüğünü yapıyoruz diye üç beş kuruş para almak istemiyoruz, bir kere her şeyi paraya endekslemeniz çok yanlış. Nerede kaldı mesleğimizin saygınlığı, ülke ekonomisine yön veren Mali Müşavirler mi olacağız yoksa üç beş kuruşa tamah etmiş anketörler mi? İlla mali müşavirlere para kazandırmak istiyorsanız kaçak muhasebeyi engelleyin, gerçekten haksız rekabeti engelleyecek çalışmaların içerisinde olun. Yani kısaca Mali Müşavirlere, mali müşavirlik faaliyetlerinden dolayı para kazanmalarını sağlayacak çalışmalar yapın, anketörlük yaptırarak değil.

Türmob başkanı Nail SANLI benim de katıldığım bir toplantıda, mali müşavirlere yeni iş alanları açacak çalışmalar yapacaklarını ve mali müşavirlerinde bu alanlara yönelmelerini istediklerini dile getirmişti. Sayın SANLI hem meslektaşlarımızı angaryaların içine atacak çalışmalara onay verecek, hem de yeni iş alanlarına yönelmemizi isteyecek. Burada bir gariplik yok mu? Bu anlamsız angaryalar ile uğraşırken mesleğimiz ile ilgili yeni alanlara nasıl yönelelim.

Hepinize angaryalarla dolu günler dilerim, sesinizi çıkartıp artık dur mu diyeceksiniz, yoksa oturup paşa paşa size ne söylense yapmaya devam mı edeceksiniz?

Bir sene önce konuyla ilgili yazdığım diğer yazıya bu linkten ulaşabilirsiniz...
http://muhasebeselhavadisler.blogspot.com.tr/2013/08/ooohh-tuik-formlarn-doldurdum-50-liram.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...